Macht en pracht door scripting


Makkelijk te gebruiken en o zo handig. Scripts in InDesign, ik had al verteld over Marijan Tompa zijn Interactive Shortcuts Guide (al meer dan 1.400 hits!) en alsof dat nog niet genoeg was komt hij met een script op de proppen dat het gestructureerde werken nog meer verbeterd. Een script dat automagisch lagen toevoegt aan je nieuwe InDesign document. Niet zomaar lagen, nee je kan zelf kiezen welke en mocht je dat niet bevallen of genoeg zijn dan maak je gewoon een eigen set!

Hoe het werkt (de RTFM):

  1. Download hier het .zip bestand, uitpakken en dan plaats je dit mapje in Programma’s/InDesign CS5/Scripts/startup scripts
  2. Herstart InDesign
  3. Open Lagen paneel en contekstueel menu
  4. Kies “Activeer tomaxxiLAYERS©”
  5. Maak een nieuw document
  6. Kies de set die je wil gebruiken
  7. Klaar!

Het script wordt standaard geleverd met 4 sets. Die kan je allemaal zelf heel makkelijk aanpassen. Dat kan je lezen in de, jawel RTFM, die is bijgeleverd. Om het jullie makkelijk te maken heb ik zelf al de 4 sets vertaald. Deze .txt bestandjes zet je in de map tomaxxiLAYERS die je volgens stap 1 geplaatst hebt. Je kan nu de engelstalige .txt bestanden weggooien. Veel plezier! Oh en voor ik het vergeet de nederlandse vertaling van het script is gedaan door Frans van der Geest. Dankjewel Frans!

Link naar nederlandse lagensets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s