Met de CS5/5.5 print gids in de hand…


Cover Printing Guide

Adobe heeft een nieuwe Creative Suite 5/5.5 Printing Guide uitgebracht. In deze gids/handleiding staat beschreven wat de beste methode is om met CS5 en CS5.5 documenten te maken en af te leveren gereed voor druk/print. Speciaal geschreven voor drukkers en DTP-ers.

De bijna 140 pagina’s tellende en goed georganiseerde handleiding legt uit je hoe je gebruikt maakt van de gereedschappen in InDesign, Photoshop, Illustrator en Acrobat X Pro zoals de Voorvertoning Overdruk (Overprint Preview) maar ook het Uitvoer voorbeeld (Output Preview) van Acrobat. Het juiste gebruik van deze tools en kennis van wat het gevolg is van de vele tientallen opties die je kunt instellen in de programma’s kunnen je een hoop ellende, en dus kosten, besparen!

Er zijn inmiddels steeds minder problemen met transparantie omdat vele RIP’s beter zijn geworden maar je moet nog zeker blijven opletten met transparantie effecten zoals bij gebruik van slagschaduw en verloopdoezelaar. In de Printing guide vind je genoeg regels, opmerkingen en oplossingen om problemen met afvlakking te voorkomen en/of te verhelpen. Extra zijn de linkjes naar nog meer documentatie over bepaalde onderwerpen.

Voor sommigen misschien een tegenvaller dat deze PDF voorlopig alleen in het Engels verkrijgbaar is maar ik hoor DTPers regelmatig in het Engels vloeken en tieren dus een echt probleem kan het niet zijn…

Een “Must Have” voor elke DTP-er en/of drukker die zijn/haar werk serieus neemt en misschien nog wel meer voor de mensen die de handleidingen altijd laten voor wat die is en alleen maar de onderdelen in het programma gebruiken die ze bekend voorkomen. Er is een hoop veranderd in de laatste jaren en zeker in de laatste versies. Draai je Snow Leopard en gebruik je nog steeds de PDF Printer om je werk te exporteren? Of stuur je PostScript files naar Distiller? De snelste manier om je weer helemaal bij de tijd te krijgen is deze PDF.

Adobe CS5_5.5 Printing Guide (PDF, let op 21Mb groot!)

Met dank aan Deskman voor verbeteringen/aanvullingen. Dit artikel verscheen ook op www.macminds.net

One thought on “Met de CS5/5.5 print gids in de hand…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s