Mooie nieuwe feature InDesign CS6 ?!?


Tijdens een Adobe MAX evenement worden er altijd wat “sneak peeks” getoond. Diverse nieuwe technologieën en/of features die (mogelijk) in nieuwe versies van de Adobe software kan* zitten. In het verleden is de Content Aware Fill feature al eens getoond en deze is sinds Photoshop CS5 ook beschikbaar. Zoals je vast wel weet hou ik mij voornamelijk bezig met InDesign. Sinds de komst van iPad en andere tablets heeft het Digital Publishing een vlucht genomen. Allemaal leuk en aardig en ik heb er dan ook al flink mee gestoeid en ook al over geschreven.

Een van de grote problemen die je tegenkomt is het verschillende formaat van de diverse tablets en hun schermgrootte. Het is net alsof we weer terug zijn naar het begin van het web met sites die bijna apart gemaakt moesten worden voor de verschillende schermresoluties. Als je nu een publicatie wil uitbrengen op iPad en ook op een kleinere tablet (7 inch of zelfs 5 inch) moet je voor elke tablet een ander bestand opmaken. Gruwel en horror dus! Kan dat niet anders? Natuurlijk kan dat anders! Meest simpele oplossing zou zijn als er maar 1 formaat tablet voortaan uitkomt (iPad zou mijn voorkeur hebben 😉 ) maar dat gaat niet gebeuren. Andere oplossing? Daar zijn de vrienden van InDesign, kijk naar het filmpje en laat je verbazen over de “Liquid Layout” feature.

Op Adobe TV kan je ook de andere “sneak peeks” bekijken. Vergeet dan ook vooral niet de “de-blurring” feature voor Photoshop!

Ik hoop echt dat dit in de volgende versie van InDesign zit. Het maakt het voor ontwerpers en/of DTP-ers een stuk makkelijker om een publicatie via Digital Publishing op een tablet te laten verschijnen!

*Let op: kan zitten. Het is dus zeker niet gezegd dat wat er getoond wordt daadwerkelijk in een nieuwe versie terechtkomt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s